Begeistret og vårglad

Det er en helt surrealistisk situasjon vi står i. Dag tre av hjemmekontor med barn er et faktum, og det fascinerende er at dagene går seg til. Vi tilpasser oss, legger terskelen lavere for hva vi ellers pleier å styre med. Takk til alle som deler forslag til opplegg med barn. Fra barnehagen har vi fått forslag til dagsrytme, eldstejenta digger Salaby, i morgen er det barneyoga streamet fra Haugesund. Men det aller beste ble levert hjem på døren i dag. En stor pakke fra Randesund Hagesenter, hvilken glede!!

Nå lurer du sikkert på hvorfor jeg har bestilt noe fra Sørlandet. Jo, for tre uker siden kjøpte jeg mitt første Hageblad. Koste meg med det, og i en artikkel stod det referert til plantepodden. Jeg er en ihuga podcast fan, mine favoritter er Aftenpodden, Pia og psyken, Foreldrerådet, Camel uten filter, Bra Damer, Mandagsmøtet og Jan Thomas og Einar blir venner! Så hva er vel bedre enn å finne en kilde til kunnskap via podcastformatet. Jeg var umiddelbart frelst. Det viser seg at to sørlendinger som prater om planter og potter er meget beroligende. Ja rett og slett litt mediterende faktisk. podcasten introduserte meg til “God Vår” – metoden for plantene. Flinke planter, levende jord og godt vann. Det er vist ikke mer magisk enn det. Enkelt – definitivt noe for meg! Så jeg bestilte 5 sekker Lupin&HønePøne, og Ø-kompost. Og en pose cherrytomatfrø og frø til runde gulrøtter.

Med alt dette levert på døren i dag, ble det dermed tid for å så tomater på God Vår-metoden, jeg har notert meg følgende:

 1. Noe å så i
 2. Sand i bunnen (3 cm)
 3. Levende jord (kompost + jord fra hagen eller skogen) 3 cm
 4. Vann det fuktig
 5. Legg to frø oppå i en 9*9 potte
 6. Legg oppklippet løv oppå
 7. Trekk over en plastpose og tett med strikk
 8. Sett de varmt og lyst
 9. Når frøbladene er kommet opp av jorda kan plastposen tas av
 10. Når plastposen tas av kan frøbladene tørke – spray med litt vann og hold dem fuktige
 11. Nå er også tidspunktet for å endre omgivelsene for skape robuste planter. Sett de lyst og kjølig – 16 grader er ok og se dem vokse seg sterke og robuste og klare til solvegg planting.

Med to gode hjelpere tok vi frem 8 avklipte meierikartonger, klipte hull i bunn, fylte med sand og jord og vann, la ett frø i hver og dekket over med oppklippet løv. Check. Familiens første tomatplanter er herved sådd!

Skikkelig spent på dette nå.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: