Hjemmekontor – stress?

Første dag med hjemmekontor. Ikke egentlig, men første dag med hjemmekontor og friske barn. Kan det være så stress da? Mannen og jeg begynte med friskt mot – opprettholde daglige rutiner for barna med frokost og “liksomlevering” med sykkeltur forbi barnehagen. So far so good. Med dagen fordelt mellom oss når vi ikke hadde møter, var planen klar.

Heldigvis har vi Bravoleken stående, så ukeplanen for barnas samlinger: check. Samme med et nydelig tilbud fra Salaby som legger ut alt innhold på åpne sider. Det var to engasjerte barn som deltok aktivt på mammas samling. Så begynte jeg å kjenne på stresset som kommer når hjemmekontor og barnehage skal kombineres. Min avtale kl. 10 begynte. Mannens møte går over tiden. Barna setter i gang med å uttrykke sin misnøye med fraværende foreldre. Vi får vårt første innblikk i hvordan hverdagen blir fremover.

Når klokken passerte 15 gav vi opp. Vi så på hverandre. Blikk sier mer enn tusen ord. Skal vi planlegge en økt i kveld etter legging? Har ikke sjans. Er helt ferdig.

Hvorfor er dette så stressende lurer jeg på nå. Hva er det som skiller en slik dag fra helgen? Jeg tror det er flere faktorer: 1) Det å forholde seg til flere tidspunkt i løpet av dagen der jeg skal veksle på 100 % konsentrasjon mellom jobb og barn krever mye fokus i seg selv, 2) følelsen av å ikke kunne være så effektiv som alle de uten barn er en krevende følelse. Det igjen fører til en redsel av å ikke strekke til. Når nyhetene så fylles av bedrifter som skriker etter hjelp, spesielt når de må permittere mange ansatte, så kjenner jeg på denne følelsen ekstra sterkt. Er jeg overflødig? Er jeg virkelig trengt på jobb? Innser de nå at det egentlig ikke betyr en forskjell ved at jeg er ansatt? Dette er sterke negative tanker som kommer snikende. Dette er nok den verste følelsen som bidrar til stress, og som blir krevende fremover.

Back to basics – det du sier til deg selv har stor betydning. Og du må snakke positivt. Jeg henter frem de gode lærdommene jeg fikk fra da jeg var på Young Happy Minds sitt frokostseminar.

  • Selvfølgelig trengs jeg – fortsett å spre glede, smil og hold humøret oppe blant de ansatte.
  • Jeg er mer enn jeg hva jeg produserer – men det er helt ok å fokusere litt på konkrete arbeidsoppgaver for få mestringsfølelsen kontinuerlig
  • Legg lista lavt – leveringskapasiteten er mindre med en slik hverdag. Fremhev det du får til for deg selv og minn deg selv på dette så ofte du kan

Dette blir tøft – men vi skal klare denne dugnaden!

One thought on “Hjemmekontor – stress?

  1. Litt av de samme tankene møtte meg i går. Hjemmekontor uten barn: relativt no stress. Hjemmekontor på begge to med barn: fungerer ikke. Tror man bare må prøve å få gjort det som er helt nødvendig av jobbarbeidsoppgaver og så er det godt nok. Hvem er det som faktisk er 100% effektiv på jobb, 7,5 time om dagen, 5 dager i uken, hver måned? Jeg tror ingen. Så vær heller effektiv i den tiden en har og så får restenbare blir som det blir. Uansett er det noe dritt med permitteringer og de dustete snikende trusslene. Det er kjempe krevende å forholde seg til i tillegg til til at hverdan blir satt på hode i mange uker fremover.

    Dere er IKKE de eneste med barn som har en krevende situasjon så bare tenk på at det er mange som har det tøft. De som ikke har barn og som kan være så effektive, tror jeg ikke på at er like effektive. Det positive er at de har jo faktisk ikke noe å skylde på som krever oppmerksomheten. Tenk hvor slitsomt det er da. Uff, nei…

    Vi får bare gjøre det beste ut av situasjonen, gjøre det vi kan og bruke tiden på å få litt orden på hus og hage mellom slagene 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: