Coronatider og vårt mobilitetsprosjekt

Det er i skrivende stund helt sikkert at myndighetene kommer til å innføre enda strengere tiltak for å begrense smitte. Hva de er det gjenstår å se. Men at hverdagen vår påvirkes, er det ingen tvil om.

Jeg satt i går kveld, det var stille i huset. Barna sov og mannen var på klatresenteret. Jeg levde meg litt inn i Mad Max filmen: Ta på rustningen, and pimp my bike! Ja – sykkelen. Familiens store prøveprosjekt er å leve uten bil fremover. Vi har to elsykler, en Urban Arrow og en Riese Müller Multicharger.

Med disse har vi nå levert i barnehage og til jobb hver dag siden oktober 2019. det meste av handling foregår også med disse syklene. En frihetsfølelse uten sidestykke. Ingen buss å rekke, ikke et tog nå nå. Stressnivået ut døren er mye lavere. Og spesielt nå, så føles det veldig godt å ikke være avhengig av kollektivtrafikken.

Men ja, fokus på de nære tingene. Mobilitetsløsninger som begrenser interaksjon med andre har vi med andre ord levd med en stund.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: